Sender nødhjælp til Myanmars isolerede Piensalu-øer

MYANMAR – FN og Myanmars regering har bedt ADRA koordinere nødhjælpen til omkring 30.000 mennesker på Piensalu-øerne i det sydlige Myanmar.Adventisternes nødhjælpsorganisation ADRA er gået aktivt ind i nødhjælpsarbejdet i det cyklonhærgede Myanmar. Via båd er det lykkedes ADRAs kriseberedskab at nå frem med nødhjælp til de isolerede Piensalu-øer i den sydligste del af Myanmar. Nødhjælpen består først og fremmest af mad, vand og medicin.
– Alt er fuldstændigt ødelagt, fladt som om en bombe har sprængt det hele i luften. Folk er kravlet op i træerne, hvor de nu har boet i flere dage, fortæller Saw Kabawhtoo, der er projektmanager for ADRA i Myanmar.
Organisationen har foreløbig afsat ca. kr. 1.300.000 til indsatsen i Myanmar og har i samarbejde World Food Programme indtil videre distribueret 25 tons ris og energibarer og etableret vandrensningssystemer, som dagligt vil sikre omkring 50.000 mennesker adgang til rent vand.
-mibo