Verdenshistoriens største bedemøde

Pinsesøndag samles kristne i hele verden til bøn – også i Danmark.I pinsen er mere end 220.000.000 kristne verden over samlet til bøn. Ud af verdens 220 lande er de 208 nu med i bedenetværket Global Day of Prayer.

Sidste år samledes flere hundrede kristne til bøn på Signalbakken i Aalborg.

Visionen om, at alle kristne på tværs af kirker, kaldes sammen til bøn én dag om året – på samme dag – har samlet millioner af kristne over hele jorden. I Danmark vil kristne bl.a. mødes og bede på Rådhuspladsen i København pinsesøndag d. 11. maj fra kl. 15.00.
– Bevidstheden om, at hvert land samles lokalt, men beder sammen globalt, har styrket kirken verden over, siger koordinator Per Nielsen.
Fra Kristi himmelfartsdag har kristne over hele landet bedt i hjem, bønnegrupper, kirker og ved bønnevandringer på vigtige steder. Over 100 steder er det blevet til.

<

Begyndte i Afrika

Visionen om en global bededag begyndte i Afrika og har side spredt sig ud over hele jorden og givet håb om fornyelse og vækkelse.
Det startede i Sydafrika som ”Transformation Africa 2000”, og allerede i 2004 var der bøn i alle afrikanske lande. Fra 2005 øgedes indsatsen til 122 lande verden over, og i 2006 hvor Global Day of Prayer fandt sted for anden gang, samledes ca. 250 millioner kristne i 198 lande til omvendelse og bøn.
Efter den globale bededag pinsesøndag bliver det mandag og her opfordrer bedenetværket alle kristne til at gå ud og velsigne verden. 90 dages velsignelse hedder projektet, hvor kristne opfordres til at gå ud og vise Guds kærlighed i det nærmiljø, de færdes i til daglig.
Der er masser af ideer på hjemmesiden www.globaldayofprayer.dk.
/sl