Afrikanske høvdinge beder om rent vand

Pinsekirkernes nødhjælpsorganisation IAS samler nu ind til at grave nye brønde i Tanzania.Fire høvdinge fra Tanzania sender nødråb til dansk nødhjælpsorganisation om at bore brønde i deres landsbyer.

Pinsekirkernes nødhjælpsorganisation, har erfaring med brøndboring fra Sudan, hvor organisationen har gravet over 300 brønde.

– Vi har et kæmpestort behov. Vi har ingen brønd til landsbyens 17.752 indbyggere. Derfor beder vi om brønd til vores by, skriver en høvding fra landsbyen Zukimlole.
Han er en af fire høvdinge mellem stationsbyerne Itigi og Tabora i Tanzania, som beder International Aid Services om vand til deres landsbyer.

Mange års erfaring

IAS, som er pinsekirkernes nødhjælpsorganisation, har erfaring med brøndboring fra Sudan, hvor organisationen har gravet over 300 brønde. Også i Sri Lanka trådte man til med at rense og grave brønde, efter at tsunami-katastrofen havde hærget. 120 nye brønde blev gravet og hele 2500 brønde blev renset for snavs og havvand. Nu skal ekspertisen måske til at gøre gavn i Tanzania. I august rejser Torben Madsen fra IAS til Tanzania for at bedømme mulighederne. Arbejdet vil i så fald blive tilset af missionærerne Margaret og Verner Madsen fra missionsstationen Sanjaranda, der har været en del af pinsekirkernes missionssatsning siden midten af 1950’erne.

Samler ind på stævne

Høvdinge i Tanzania sender håndskrevne breve til IAS og beder om brønde som dem, organisationen har gravet i Sudan.

På pinsekirkernes SommerCamp i Mariager i juli vil IAS med en indsamling sætte fokus på behovet for rent drikkevand i udviklingslandene.
– Gennem en brønd lukkes byen op, og der er åbent for sociale projekter som f.eks. HIV/AIDS, sundhed og uddannelse, forklarer Torben Madsen, der håber at menigheder, virksomheder og enkeltpersoner har lyst til at ”købe” en brønd i Afrika.
Michael Bobjerg