Glimt af Gud

Forleden gik min bil i stå midt på motorvejen. Da jeg netop var ved at overhale, havde bilen så meget fart på, at den kunne trille helt op ad en frakørsel.
Der holdt jeg så – uden ret meget begreb om, hvad der kunne være galt. Men man kan jo altid åbne motorhjelmen og se ned i motoren. Der var ikke noget særligt at se. Til gengæld røg det ud af udstødningsrøret, længe efter at motoren var gået i stå. Olie var der nok af, men vandet var forsvundet, så jeg spekulerede på, hvordan jeg kunne komme ind til byen efter noget vand.
Sidst, jeg havde et biluheld, var i Afrika. Dernede kom afrikanerne straks og hjalp. Men i Danmark…
Der var dog én ’barmhjertig samaritaner’, som holdt. En venlig mand i en gammel veteranbil tilbød sin hjælp.
”Jeg kan se, at du er fisker” sagde han, da vi var kommet ind i hans bil. Jeg forklarede ham, at fisken bagpå bilen faktisk var et ældgammelt kristent symbol. IXTUS.
”Det véd jeg da godt”, svarede han med et smøret smil. ”Men jeg er altså hedning!” Og så var snakken i gang. Vi nåede at få snakket en del om Gud og kristendom, mens han hjalp mig med bilen. For selv om han erklærede, at han ikke ”kunne” tro, så havde det overrasket ham, hvor enormt spændende det faktisk var at snakke om Gud.
Men han ”kunne” ikke tro, sagde han.
Kunne vi andre mon det, hvis vi ikke havde oplevet noget ekstraordinært? Eller hvis ikke vores forældre havde hjulpet os som børn og unge? Troen er en gave.
Men troen skal have noget at leve af. Der skal være en anledning for Gud til at vise os et glimt.
Desværre oplever de fleste danskere sjældent en anledning til at møde Gud. For de fleste bliver Gud først aktuel lige før livet er slut… Ærgerligt.
Udfordringen vil gerne give læserne en anledning til at beskæftige sig med Gud. For, som min ven på motorvejen sagde, så er det ”enormt spændende” – og hvem véd, om ikke Gud giver et glimt af sig selv?
Jesus lovede: ”Søg – og du skal finde! Bank på, og der skal blive lukket op!”
Spændende ikke?

Redaktør Henri Nissen