Pinligt opgør i KD

Det er både pinligt og ødelæggende for det lille parti Kristendemokraterne, at formanden Bodil Kornbek og næstformanden Mogens Nørgaard nu tvinger Tove Videbæk ud af partiet.Teknisk spiller man bolden over til Videbæk, som inden 14 dage skal stå skoleret for ”formandsskabet” og erklære sin loyalitet overfor den nuværende ledelse. Ellers udstødes hun – et af partiets få politiske talenter.
Man ved jo godt, at Videbæk ikke kan erklære sin tillid til en ledelse, som hun ikke har tillid til. En ledelse, hvis nye ”verdslige linje” førte til en halvering af stemmetallene ved sidste valg – det absolut laveste nogensinde…
Det er udemokratisk og uhørt i dansk politik, at partimedlemmer trues med at blive ”smidt på porten”, som næstformanden udtrykte det, hvis de ikke bakker ledelsen op. Der skal selvfølgelig være plads til debat.
Men med dette taktiske spil forhindres Videbæk i at kunne stille op imod formanden på landsmødet. Oppositionen mod Kornbek sættes ud af spillet.

Hvor meget mere konstruktivt ville det ikke være, hvis Kornbek og Co. brugte Tove Videbæks dygtighed og den goodwill hun har, til sammen at få partiet på banen.
Der er bestemt ikke råd til interne personlige opgør i den alvorlige åndelige situation, som Danmark står i.
Der er brug for en markant kristen stemme til at gå op imod den afkristning og religionsfjendske holdning, vi ser indenfor det politiske og kulturelle liv
.
Men på HB-mødet drøftede KD-ledelsen tværtimod, hvordan man kunne fjerne de sidste hentydninger til Gud og kristendommen i programmet…
Denne udvikling og Videbæk-sagen vil formentlig medføre, at partiets trofaste kristne kernevælgere mister den sidste tillid. Derfor risikerer man, at der kun er Kornbeks egne tropper tilbage ved landsmødet til at genvælge hende med stort flertal og selvbekræftende klapsalver.
Men hvis Kristendemokraterne nogensinde skal i Folketinget, er der brug for ydmyghed og samarbejde. Og der er brug for, at man nu klart vedkender sig den kristne identitet – og opførsel.

Redaktør Henri Nissen