Trods øget tilsyn ”frikender” kommuner Faderhuset

Flere kommuner har skærpet opmærksomhed mod Faderhuset efter påstande om svigt og fysisk afstraffelse.Organisationen Børns Vilkår har gennem et par måneder samlet, hvad organisationen betegner som ”alarmerende oplysninger” om svigt og fysisk afstraffelse af 44 børn med tilknytning til Faderhuset.
Materialet har fået de sociale myndigheder i en række kommuner til at øge tilsynet med den til tider omstridte frikirke. Samtidig har flere forældre med tilknytning til Faderhuset været til samtale i de respektive kommuner, ligesom der er foretaget undersøgelser i børnenes netværk.
Samtlige kommuner melder dog, at der intet har været at sætte fingeren på. Det drejer sig om kommunerne: Høje Taastrup, Roskilde, Gentofte, Rødovre, Ballerup og Lolland. Flere kommuner havde i forvejen fokus på børnene efter lignende anklager i foråret.
levi