Var Beatles et kristent band?

– Jeg er en af Kristus’ største fans, sagde John Lennon i et nyligt offentliggjort interview. Han fortsætter: – Og hvis jeg kan få al den fokus, der er på Beatles, over på Kristi budskab, så er det, hvad vi er her for.Mere end 28 år efter den legendariske sangskrivers død afslører et netop offentliggjort radiointerview fra 1969, at Beatles var mere religiøse end hidtil antaget. John Lennons udtalelse ”Kristendommen vil forgå. Vi er mere populære end Jesus nu” skabte dengang furore i kristne kredse. Men i interviewet med Canadian Broadcasting Corporation, som netop er offentliggjort på den engelske kanal BBC Channel 4, forklarer Lennon:
– Det var bare et udtryk, der betød, at Beatles, for mig at se, har mere indflydelse på ungdommen end Kristus. Jeg sagde ikke, at dette er godt, for jeg er en af Kristus’ største fans.
I interviewet erklærer Lennon ifølge Kristeligt Dagblad, at Beatles var et kristent band.
– Jeg bliver altid følelsesmæssigt berørt, når jeg sidder i en kirke.
Han udtrykker dog også beundring for Muhammed og Buddha.
/sl