Biblen på &%#!! DANSK!

– De 10 bud? I min generation er det ikke noget, man kan udenad. Og selvom man kan, så giver det ikke altid meget mening:
– ”Du skal ÆRE din far og din mor”
– Øh.. Hvordan gør man det der ’ære’?- ”Du må ikke begære din næstes hus. Du må ikke begære din næstes hustru, hans træl eller trælkvinde, hans okse eller æsel…”
– Hva’ba? Hvorfor skulle jeg blive vild i varmen over et ÆSEL?!
Nogle gange er Biblen svær. Især for os, der ikke er vokset op med søndagsskole og salmesang. Så kunne det være rart med et sprog, folk faktisk snakker.
Sproget, der oversættes fra i de eksisterende Bibler, er gammelt (mega-MEGA-gammelt!). Og når jeg vil præsentere Biblen for andre, der måske SLET IKKE læser bøger, så er det altså rigtig underlig læsning.
Så… Jeg har savnet en Bibel, der er virkelig nem at læse i. Den findes bare ikke.
Så må jeg jo selv forsøge mig.
Det gør jeg fra næste uge i Udfordringen, hvor jeg vil præsentere Johannesevangeliet på en måde, der er lige ud ad landevejen, nem, let og ligetil.
Som en forsmag får du her min tolkning af DE 10 BUD:

Guds top 10 af ting,
du ikke må eller skal gøre

1) Du må ikke forgude og be’ til andre end Gud!
2) Du må ikke gøre ting til din gud!
3) Du må #%€#!!! ikke BANDE!
(Fodnote: ’shit’ og ’for katten’ er sådan set okay (men grimt). Hvis du bruger Guds navn til at svine andre til eller understrege en ligegyldig pointe, så … FORGET IT!)

4) Du skal holde fri om søndagen! Du har 6 dage om ugen til at lave det, du skal, men den 7. dag er afslapperdag! Sluk computeren, luk kalenderen og hils på Gud. Hyg.
5) Du skal vise respekt for din far og din mor, så du kan få et langt og godt liv!
6) Du må ikke dræbe nogen!
7) Du må ikke bolle udenom eller skride fra din mand/kone!
8) Du må ikke stjæle!
9) Du må ikke lyve!
10) Du må ikke være misundelig på andres ting – hverken deres lækre lejlighed, mand, kone, kæreste, hund, kat, ko, Playstation 2, 3, XBox 360, Porsche 911, ELLERHVADSOMHELSTANDET …!

Forstår du det nu?