Frikirke fylder 75

Betania KirkeCenter ved Brande har udsendt 10 missionærer. Fejrer jubilæum på søndag.I år er det 75 år siden, frikirken ”Betania-menigheden” blev startet af en håndfuld bønder på Brande egnen. I dag hedder kirken Betania KirkeCenter og er et kristent aktivitetscenter for alle aldersgrupper. Kirken er en pinsekirke og har udsendt 10 missionær-par rundt omkring i verden.
Kirken startede med hjemmemøder frem til 1944, hvor man købte et hus i landsbyen Blåhøj til sine aktiviteter. Senere flyttede kirken længere hen ad gaden til sin nuværende placering på Blåhøj Stationsvej. Kirken blev udvidet i flere omgange og fik sin nuværende form i 1981.
Jubilæet fejres søndag formiddag den 28. september med en buket af forskellige indslag – bl.a. et humoristisk tilbageblik på kirkens historie. Derefter byder kirken på et let traktement, mens børnene boltrer sig med trylleri og hoppeborg.
/sl