KD-ledelse beskyldes for kinesiske tilstande

En 29-årig teologi-studerende er blevet nægtet medlemsskab af Kristendemokraterne, fordi han er uenig i den nuværende ledelse.

Kåre Skarsholm blev nægtet medlemsskab af KD.

Kåre Skarsholm fik fra partiets organisatoriske næstformand, Tove Buch, besked om, at han ikke kunne blive medlem , fordi han ”ved flere lejligheder offentligt har kritiseret den politiske linie hos Kristendemokraterne”.
Kåre Skarsholm har derfor i Kristeligt Dagblads debatforum beskyldt ledelsen for ”kinesiske tilstande”.
Ifølge vedtægterne kan hovedbestyrelsen ganske vist afvise at optage nye medlemmer, hvis de er uenige i principprogrammet. Men ikke, hvis de blot er uenige i formandens ledelse.
Sagen blev drøftet på KDs hovedbestyrelsesmøde lørdag, hvor Bodil Kornbek argumenterede for, at hvis man var uenig i linjen, var man også uenig i principprogrammet.
Imidlertid er en meget stor del af Kristendemokraterne uenig i Kornbeks linje, fordi de mener, at hun leder partiet væk fra principprogrammet.
Således er en modkandidat, Bjarne Kierkegaard, blevet opstillet og støttes af foreløbig Vestjyllands og Bornholms storkredse. Sydjyllands storkreds ventes at bakke op om modkandidaten på generalforsamlingen mandag.
Det sker efter at Kornbek-fløjen i juni truede tidl. MF Tove Videbæk med eksklusion, fordi hun var uenig.
Videbæk valgte efter den offentlige ydmygelse selv at gå.
Også ledelsens måde at præsentere modkandidaten Bjarne Kirkegaard på KD-hjemmesiden kritiseres nu. Der er 4 fotos af Kornbek og ét af Kirkegaard.
Ledelsen holder striks på, at delegerede, der ikke var tilmeldt landsmødet mandag morgen, ikke kommer med, selv om landsmødet først holdes den 25. oktober.
Henri.