Årsdagen for 11. september
Kristen tro i Stones film om 11. september

”World Trade Center” er en film om terror-handlingen den 11. september 2001.

Dette billede er ikke bearbejdet. Det blev bragt i bl.a. BT efter terrorangrebet d. 11. september. Midt i røgskyerne skimtes et djævleansigt. Hvordan opstod det…?

Det er Oliver Stone, der har instrueret, og hovedrollen spilles af Nicolas Cage. Filmen bygger på autentiske personer og begivenheder fra den skelsættende dato i 2001.
– Filmen har en overraskende høj grad af kristen tilknytning. Det er i korsene, som hænger på væggen i private hjem og fra redningsfolkenes hals. Det er der i Fadervor, som bliver bedt. Det er der i et syn, som en af personerne har, lige før han bliver bevidstløs. Det er der især i en sidehistorie, hvor en tidligere marinesoldat hører Guds kald, kvitter sit job og tager til New York, hvor han får en vigtig rolle i at finde de to politimænd, som er filmens hovedpersoner, skriver Peter T. Chattaway på ChristianityToday.com.
KP

læs mere her