Velkommen til nye læsere

Udfordringen har fra dette nummer fået en god portion nye læsere gennem en annonce i et kupon-hæfte.Velkommen til jer – vi håber, I får noget ud af at læse vores lille avis. Som du hurtigt vil se, er den helt anderledes end de fleste andre aviser. Layoutet ligner nok en avis, men indholdet går et skridt dybere. Det handler om troen og det åndelige.
Udfordringen er nemlig opstået og drives videre – trods vanskelige vilkår – fordi vi har noget vigtigt på hjerte, som du ikke kan høre så mange andre steder.
Det vigtige er, at Gud findes, og interesserer sig for os mennesker. Ja, Gud forsøger faktisk at komme i kontakt med os. Utroligt, ja, men sandt.
Desværre er vores antenner ikke indstillet på de åndelige frekvenser, som Gud sender på. Så man kan sagtens leve hele livet i den indbildning, at virkeligheden kun består af det, man kan tage og føle på.
Det religionsfjendske og åndeligt fattige danske samfund gør det ikke lettere at finde Gud. For kristendommen er forsøgt afskaffet i skolen, medierne, kulturen og politikken. Og kirkerne er ofte blevet mundlamme.
Efter de muslimske terroraktioner betragtes al religion desværre ofte som noget farligt. Men dels er alle muslimer ikke terrorister, og dels er Udfordringen ikke et muslimsk, men et kristent blad.
Vi mennesker har brug for at forstå den dybere, åndelige virkelighed, vi lever i. For ingen kan helt undgå at bemærke, at ”der er mere mellem himmel og jord”, som en af vores nye bøger hedder.
Vi tror, at Jesus – som han selv sagde – er Vejen til at forstå denne virkelighed. For det er ikke alt åndeligt, der er positivt. Vi har brug for at kunne skelne mellem det gode og det onde. Og her kommer Helligånden ind. En uhåndgribelig kraft, som du ikke kan tage og føle på. Den er ligesom vinden. Du kan ikke se den, men du kan opleve dens virkning – bl.a. i det, vi fortæller om her i Udfordringen.
Vi håber, du her får nogle redskaber til at forstå den åndelige virkelighed.

Redaktør Henri Nissen