Biskop til politikere: – Jeres magt er begrænset

– I kan intet stille op uden Gud, sagde biskop Steen Skovsgaard i sin prædiken ved Folketingets åbning.– I, som til daglig sidder med stor magt og indflydelse – hvad har I i grunden brug for at høre? indledte han. – Jo, jeres magt er så begrænset, at I i grunden ingenting kan stille op uden Gud, sagde biskoppen og citerede Salme 127 fra Det gamle Testamente: ”Hvis ikke Herren våger over byen, våger vægteren forgæves”.
Han tilføjede derefter sin egen oversættelse: ”Hvis ikke Herren våger over landet, arbejder politikerne forgæves”.
Og hvad har kristendom og kirke så med politik at gøre?
– Kirken ligger der som en prop eller som et værn imod kaosmagterne.
– Vi har en kirke i vort land med menigheder, som trofast beder for vort folk, folketing og fædreland. Folketinget er hermed nok den arbejdsplads, der bliver bedt allermest for i hele landet, sagde biskoppen.
sl