Biskop vil have kirken ind i indkøbscentret

Flere præster har argumenteret for at bevare lukkeloven, men ikke Lolland-Falsters biskop, Steen Skovsgård. Han går i den modsatte retning.I stedet for at beklage sig over, at butikkerne holder åbent i kirketiden, mener han, at det er en god tid at holde kirken åben i butikkernes åbningstid. Gerne ved at flytte gudstjenesten ind i det lokale butikscenter, siger han til DR P4 Sjælland.
– Jeg var for nogle år siden i Lissabon. Der havde den katolske kirke indrettet en lille kirkesal i et stort indkøbscenter, hvor folk kunne komme ind og møde en præst i den travle hverdag – og det fascinerer mig altså, siger Steen Skovsgaard.
Roskildes biskop, Peter Fischer-Møller, er enig i, at kirken skal derud, hvor folk er, men han er ikke begejstret for, at præsterne skal prædike i indkøbscentrene.