Unge vil lære præster at lede frivillige

– Vi er frivillige, og derfor er vi eksperter i frivillighed, mener projektgruppen igang.nu.Frivillige medarbejdere er uundværlige for kirken. Alligevel kan de føle sig på afstand af ansatte og menighedsråd.

Projektgruppen igang.nu

Det vil en frivillig projektgruppe nu gøre noget ved. Og nu tilbyder igang.nu et inspirationskursus i ledelse af frivillige.
– Kurset henvender sig til sognemedhjælpere, præster og missionærer, siger gruppens talsmand, Jonas Diemer.

Frvillighed er ’in’

Han mener, frivillighed er in, men at arbejdet med at finde og fastholde de frivillige er en stor udfordring for mange kirkemedarbejdere.
– Frivillige er krævende – de skal inspireres, motiveres og ikke mindst ledes. Og som leder af frivillige må du ofte navigere i et mangfoldigt kultur- og værdifællesskab. Derfor har lederne brug for konkrete værktøjer og tips til dette. Og det kan vi give dem – for vi er frivillige, og derfor er vi eksperter, siger Jonas Diemer.
På kurset vil deltagerne komme til at gennemgå ledelses- og coaching-teknikker samt lære om rekrutterings- og motiveringsprincipper.
Kursets undervisere består af tre personer fra igang.nu. Projektgruppen har i forvejen stor efterspørgsel fra præster til bl.a. en endags ”turbo”-konfirmand-lejr.
/sl