Kronprinsen repræsenterer dansk kirkeliv

H.K.H kronprins Frederik har sagt ja til at være protektor for Danske Kirkedage. Arrangementet er det bredeste i dansk kirkeliv og afvikles i Viborg i 2010.Det er ikke hver dag, de kongelige går ud og promoverer det kristne budskab. Men nu kan det afsløres, at H.K.H. Kronprinsen har indvilget i at være protektor for Danske Kirkedage.

H.K.H kronprins Frederik

Ordet protektor betyder beskytter, og hvervet indebærer, at kronprins Frederik nu tillader, at hans navn anvendes i forbindelse med Danske Kirkedages aktiviteter.
Danske Kirkedage er et fælleskirkeligt arrangement. Med mere end 50 medlemskirker og -organisationer er Kirkedagene det bredeste økumeniske arbejde i Danmark.
Det tæller en række frikirker, folkekirken, den katolske kirke og organisationer og grupper med tilknytning til folkekirken. Danske Kirkedage har været afholdt hvert tredje år siden 1971 og holdes nu for 14. gang. Danske Kirkedage 2010 afvikles i Viborg i Kristi Himmelfartsferien den 13.-16. maj 2010. Allerede nu er der nedsat udvalgt, der er i gang med forberedelsen til en festlig og storslået præsentation af dansk kirkeliv.
I lørdags holdt Danske Kirkedages Styrelse, Præsidium, Komite og Arbejdsudvalg det første stormøde på Viborg Gymnastikhøjskole.
Biskop Karsten Nissen er formand for Præsidiet, sognepræst Poul Erik Knudsen, Lemvig, er formand for Styrelse og Komite, mens Thomas Frank, Viborg Stift, er sekretær for Danske Kirkedage.
/sl