Dronningen: Se op og ud

Sig tak, ræk ud og vær hjælpsom! Det var dronning Margrethes budskab i nytårstalen.Dronningens nytårstale 2008 bød ikke alene på den sædvanlige afslutning: Gud bevare Danmark. Hendes Majestæt opfordrede også danskere midt i finanskrisen til at se opad (til Gud?) og udad i verden.

– Lad os se op og ud og sætte vore bekymringer i forhold til et større perspektiv, sagde dronning Margrethe i sin nytårstale.

– Vi har længe vænnet os til, at alt gik bedre og bedre, at morgendagen tegnede stadig lysere. Nu males der med mørkere farver. Men lad os alligevel se op og ud og sætte vore bekymringer i forhold til et større perspektiv.
– Andre steder kæmper mennesker med problemer af en helt anden karakter. Der hersker sult og sygdom, nød og krig.
Hun opfordrede til ikke at slække på det omfattende udviklingsarbejde, Danmark udfører mange steder i verden:
– Særligt i nedgangstider er der behov for, at Danmark fortsat tager et aktivt medansvar, fastslog dronningen.

Husk at sige tak

Hun mindede om de værdier, Danmark er bygget på: flid og godt humør, praktisk sans parret med venlighed.
– De egenskaber skal vi holde fast ved. Dem har vi brug for til alle tider, ikke mindst når vanskelighederne begynder at melde sig. Så er det vigtigt, at vi ikke tager alle goderne for givet…
– Man kan godt sige tak for det, man får, selvom man har ret til at få det. At yde med et smil og tage imod med et ”tak”. Det får så meget til at glide lettere, sagde dronningen og sluttede:
– Hvis der skulle blæse lidt koldere vinde i det kommende år, kan det være en udfordring til os om at stå sammen og være opmærksomme på dem, som vi kan give en hjælpende hånd med et smil og med en tak, for det ethvert af vore medmennesker betyder for os.
– Til hver og en ønsker jeg et godt og glædeligt nytår. GUD BEVARE DANMARK!