Flere og flere katolikker i Danmark

Den Katolske Kirke mister medlemmer i Europa. Men i Danmark er kirken vokset.Den Katolske Kirke har i flere år mistet medlemmer i store dele af Europa og USA. Men i Danmark går det den modsatte vej.Her er kirken vokset med 10.000 medlemmer på 16 år. Det er en vækst på 25 pct.
Den Katolske Kirke havde i 1981 præcis 27.385 medlemmer. I 2007 var tallet vokset til 37.123 katolikker.
Fremgangen skyldes, at den katolske kirke i Danmark i modsætning til folkekirken har været bedre til at holde på sine medlemmer, mener biskop i Den Katolske Kirke i Danmark, Czeslaw Kozon. Der er desuden flere danskere, der konverterer til katolicismen, end katolikker, der officielt forlader kirken, forklarer han til Kristeligt Dagblad:
– Det er så afgjort immigrationen til Danmark, der er hovedårsagen bag udviklingen, siger han. – Historisk set er menigheden vokset hver gang, der er kommet indvandrere til Danmark, og de katolske menigheder er præget af folk med udenlandsk baggrund.
Religionssociolog Brian Jacobsen fra Københavns Universitet tror, medlemsfremgangen vil fortsætte:
– Størstedelen af de nyere kvoteflygtninge er forfulgte kristne, hvoraf mange er katolikker, der enten er i den fødedygtige alder eller allerede har børn. Så jeg tror bestemt, at stigningen fortsætter, siger han.
/sl