Grundtvigs kirke i USA er udbrændt

USA – Den oprindeligt danske kirke, New Hope Lutheran Church, i Clinton, Iowa, i USA nedbrændte forrige weekend.Den 133 år gamle danskbyggede kirke, hvor blandt andre F.L. Grundtvig virkede som præst, brændte i weekenden ned til grunden. Det skriver avisen, The Clinton Herald.
Frederik Lange Grundtvig, søn af den nok så kendte Nikolai Frederik Severin Grundtvig, virkede som præst ved kirken sidst i 1800-tallet.
Ifølge avisen opstod branden lørdag aften. Selvom brandvæsnet rykkede talstærkt ud, lykkedes det ikke at redde den gamle danske kirke fra flammerne.
Kirken, der oprindeligt var navngivet efter Skt. Johannes blev opført i 1876. Frederik Lange Grundtvig var kirkens præst i årene 1883 til 1900. Danske udvandrere i USA nød dengang godt af kirkens arbejde.
levi