Metodistkirken fylder 150

En af Danmarks ældste frikirker fejrer jubilæum den 11. januar. Metodistkirkens første menighed blev stiftet i København i 1859 og begyndte med bare 11 medlemmer.Men blot syv år senere kunne menigheden indvie en stor kirke i Rigensgade på Østerbro. Der er i dag 12 metodistmenigheder i Danmark og omkring 2000 metodister.
Jubilæet markeres i København ved en festgudstjeneste i Jerusalemskirken søndag den 11. januar, hvor biskop for Norden og de baltiske lande, Øystein Olsen, prædiker kl. 14. Forinden er der en reception, og allerede om formiddagen kl. 11 en festgudstjeneste ved kirkens præst Christian Alsted. Et afrikansk kor fra The International Methodist Church og Gospelkoret Saints & Sinners medvirker. Kl. 15 åbner en historisk udstilling på Metodistkirkens Landsarkiv i Jerusalemskirken.

Åben for hjemløse

Metodistkirken har sin oprindelse i 1700-tallets England og har fra sin begyndelse lagt vægt på et stærkt socialt engagement. På verdensplan tæller Metodistkirken i dag omkring 80 millioner medlemmer.
Allerede tidligt åbnede kirken børnehjem, arbejdsformidling, herberg, beskæftigelsesprojekter, plejehjem, vuggestuer og børnehaver.
Det var Metodistkirken, som åbnede de første søndagsskoler i Danmark, og det var også blandt metodister, at landets første afholdsforening blev stiftet.
Siden 1909 har kirken i København tilbudt måltider og husly til hjemløse.

Nye kirker

Metodistkirken har også erfaring i at starte nye menigheder – for eksempel har den Internationale Kirke i København egen præst og 50-60 medlemmer, hovedsageligt med vestafrikanske rødder. Nyeste skud på stammen er menigheden Acta i Aalborg og Solrød Frikirke.
/sl