Et åndehul for kvinder

Aglow-gruppen i Ikast har startet nyt i Viborg og Herning. Silkeborg står for tur.Kan noget godt komme fra Ikast? Den vending blev brugt om Jesu fødeby Nazareth og svaret gav sig selv. Ja, selvfølgelig!

– Aglow-gruppen er mit åndehul, siger Ellen Pedersen – her under et Aglow-møde i Ikast.

Det samme gælder Ikast.
Ikke blot har den mellemstore provinsby mellem Herning og Silkeborg et rigt kirkeliv i både sognekirke og frimenighed, men byens kristne kvindegruppe – Aglow – har også eksporteret sit koncept til nabobyerne.
Og det i en tid hvor der kun startes få nye kirker, og flere kirker og grupper står i stampe. I Aglow Danmark har man også måttet opgive at udgive sit udadvendte kvindemagasin på grund af mandskabsmangel.

Kom på hotel

Aglow Ikast startede i 1995, og i dag mødes 20-30 kristne kvinder en gang om måneden på Hotel Medi midt i byen.
– Der er ofte nye med, fortæller formand Ellen Pedersen, da Udfordringen kommer på besøg en lørdag eftermiddag.
– Det er lettere at sige til sin mand derhjemme, at man skal spise på hotellet sammen med nogle veninder, end at man skal i kirke.
For fem år siden startede Aglow Ikast en gruppe i Viborg. For tre år siden var det Hernings tur. Og Silkeborg kan godt gøre sig klar til næste projekt.

Åndehul

– Jeg har Folkekirken som mit bagland, men i Aglow møder jeg også kristne fra andre kirkesamfund. Kvindegruppen er mit åndehul, fortæller Ellen Pedersen efter et møde med fire timers lovsang, fortælling fra det virkelige liv, undervisning og bøn. Hun bakkes op af de kvinder, der står omkring hende.

Helbredelse

Der er 28 Aglow-grupper i Danmark. Bevægelsen startede i USA og kunne i 2007 fejre 40-års jubilæum. Aglow Danmark har netop holdt konference om bøn på Apostolsk Højskole i Kolding. Næste arrangement er Aglow-konferencen på Nyborg Strand med den svenske helbredelsesprædikant Linda Bergling den 22. – 24. maj.