Frikirke i røg og damp

Lys, lyd og bevægelse gik op i en højere enhed ved Åbenkirkes indvielse i Herning.Ca. 400 var mødt op til indvielsen af Åbenkirke i Herning fredag den 30. januar.

Jarle Tangstad indviede Åbenkirke sammen med Johannes Hansen, der sprængte en dør åben.

Åbenkirke er en sammenlægning af Kristent Center og Herning Menigheds Center og er en del af Apostolsk Kirke i Danmark. Der var røg og damp i lokalet, for kirken havde til fulde taget forskellige udtryksformer i brug under indvielsen: Lys og multimedie, dans og musik – indhyllet i røg og sceneshow.

Sprængte en dør

Som gæstetalere var inviteret Jarle Tangstad fra Københavns Kristne Kultur Center og Johannes Hansen fra Apostolsk Kirke i Aalborg. De er begge rådgivere for Åbenkirkes præsteteam.
– I har en klar vision i kraft af jeres navn Åbenkirke. Åbenheden vil altid komme under pres af behovet for at være sig selv, men I er et redskab for at nå byen, sagde Jarle Tangstad.
Johannes Hansen udtrykte håb om, at Åbenkirke må kunne være en crossover-kirke, som knytter kulturer sammen og når nye mennesker.
Sammen med Jarle Tangstad åbnede han kirken ved en symbolsk handling, hvor en dør på scenen blev ”sprængt i luften” ved hjælp af snedige remedier. Herefter står det fast, at der er adgang for enhver i Åbenkirke. Lørdag fortsatte indvielsesfesten med 80 deltagere på en minikonference under temaet Kirke som Team. Søndag var der officiel indsættelse af kirkens fem præster.
/sl