Stille instrumentalmusik

Cd’er med afslappende musik spillet af få instrumenter, der kan skabe en behagelig stemning, kommer der ganske mange af. To af dem skal omtales her.Trio Before:
En yndig
og frydefuld …
52 min. • 130 kr.
BB Music

Aage Kvalbein og Iver Kleive:
Til trøst • 55 min. 149 kr. • Kirkelig Kulturverksted

Den første – En yndig og frydefuld … med Trio Before – har fået ganske gode anmeldelser. „Musik så fuglene synger“, står der i en af dem. Trioen består af Claus Behrens (saxofon), Per Folke (bas) og Niels Erichsen (piano), og de spiller ret traditionelt, omend undertiden i en let jazzet stil, 12 danske sange og salmer som fx „Den blå anemone“, „I Danmark er jeg født“, „Hil dig Frelser og Forsoner“ og en enkelt tysk: „Befal du dine veje“. –
Stille og roligt kommer tonerne af cello og klaver ud af højttalerne fra den anden cd, Til trøst. 17 numre er der på den, og det er en skøn blanding af åndelige sange (bl.a. „Jeg har hørt om en stad“), klassisk musik (af Bach, Albinoni, Fauré og Grieg), folkemusik og et enkelt stykke filmmusik („Gabriels obo“ fra „The Mission“). Det er Aage Kvalbein og Iver Kleive, der spiller disse meditationer på hhv. cello og piano – og det er fin musik til pauser med eftertanke.
NJV