Udfordringens læsere gav billet til Michael Hammer

– Jeg er rørt over, at Udfordringens læsere ønsker at hjælpe min far med penge til flybilletten hjem, fortæller Katarina – Michael Hammers datter.

Udfordringen bragte et telefon-interview med Michael Hammer i uge 6. Allerede ugen efter blev han overraskende løsladt og venter nu på at komme hjem til sin familie. Imens tager en spansktalende menighed sig af ham.

En hel del af Udfordringens læsere har allerede sendt penge til billetten. Pengene er gået videre til datteren Katarina Hammer, så der nu skulle være nok til, at hendes far kan vende hjem.
– Jeg har ikke mødt nogen form for hjælpsomhed og forståelse for min fars situation i Borgerservice i Udenrigsministeriet, fortæller hun.
– Jeg har ikke fået andet end afvisninger fra de danske myndigheder. Ingen har tilsyneladende lyst til at hjælpe min far. De eneste, der har vist interesse for min far og ønsker at hjælpe ham, er Udfordringens læsere. Jeg er meget rørt over de penge, jeg har modtaget, og jeg kan ikke takke nok.
– Jeg vil så gerne have, at min far snart kommer hjem, men jeg havde mistet modet.
Det har været så svært det hele, fortæller Katarina med gråd i stemmen.
– Jeg har tilgivet min far, men hvor har jeg været vred på ham. At han kunne finde på at smugle narkotika. At han ikke allerede fra starten fortalte os sandheden. Og så den hårde straf på syv års fængsel.
– At min far var tvunget til i så lang tid at opholde sig i et fængsel, hvor forholdene er umenneskelige, har pint mig.
– Jeg ville ønske, det hele var overstået. At min far snart stod i døren, og at jeg og min lille datter kunne omfavne ham og give ham et stort knus.
Henriette