Bag facaden..

Har du nogensinde tænkt på, hvad i alverden der mon sker inde i hovedet på en, som lever et liv med druk, stofmisbrug, vold og vrede?Bogen “In just one second” er en sjælden mulighed for at komme ind under huden, ind bag facaden på et menneske – en dreng – som levede sådan. 18-årige Markus Øland-Christensen deler her sit liv og sine inderste følelser og tanker. Det er en hudløs ærlig og modig bog, og så er det en dansk historie.

Bogen starter med et kæmpe fix, en joint sammen med vennerne, og tager os så på et flashback tilbage til 1. klasse og frem.
Markus’ liv tager ret tidlig en skæv drejning, idet hans desperate længsel efter anerkendelse og status kaster ham ud i et liv med smøger, alkohol, vold og stoffer. Bogen tager dig gennem det ene kapitel efter det andet, hvor man bare må tænke: Hvilket forfærdeligt liv! Markus deler sine følelser på en måde, som gør, at det er svært ikke at blive berørt. Hans indre smerte, skuffelser, frygt og desperation er til frit skue.

Forventer du en helt stueren sober bog, vil du muligvis blive lidt stødt over nogle episoder, og at der enkelte steder optræder bandeord, men, som Markus selv siger i sit forord, er dette for at give et troværdigt indblik i det miljø, han levede i.

Bogens titel “In just one second” refererer til det, der sker i slutningen af bogen. Det, som er årsag til, at der overhovedet er en historie at skrive. At i løbet af bare ét sekund forvandles hans liv til noget meget, meget bedre!

En bog der formidler tro og håb i enhver situation, for der er én der er større og mægtigere end dig og mig og vores problemer..
Lisbeth Thomsen