Kristen højesteretsdommer udnævnt i Pakistan

PAKISTAN – Den senere tids voldsomme demonstrationer i Pakistan har ført til, at præsident Asif Ali Zardari har genindsat den fyrede højesteretsdommer Iftikhar Chaudhry. Samtidig har landet fået sin første kristne højesteretsdommer.

Pakistans minister for minoriteter, Shahbaz Bhatti, lykønsker Jamshed Rehmatullah (tv.) med udnævnelsen.

Det er den kristne advokat Jamshed Rehmatullah, der sammen med 16 andre er blevet udnævnt til dommer i det muslimske land. Pakistans minister for minoriteter, Shahbaz Bhatti, giver i en udtalelse udtryk for, at udnævnelsen sender ”et håbets budskab til alle religiøse minoriteter i Pakistan”, og Jamshed Rehmatullah replicerer ifølge Christian Post:
– Jeg kunne ikke forestille mig at blive dommer uden Shahbaz Bhattis indsats.
Iagttagere bemærker dog, at der parallelt med den historiske udnævnelse er indført sharia-lovgivning i Pakistans nordlige provins, Malakand, en udvikling Pakistans få procents kristne frygter vil danne mønster i andre provinser.
Trods en kristen højesteretsdommer i Lahore betegner generalsekretæren for Pakistans Nationale Kirkeråd, Victor Azariah, således situationen som ”urovækkende”.
levi