Millioner ser kristent tv i Irak

IRAK – En undersøgelse foretaget af Intermedia, der også foretager undersøgelser for medier som BBC og Al jazeera, viser, at 97 pct. af irakerne har adgang til satellit-tv.Undersøgelsen viser desuden, at den kristne tv-kanal SAT-7 har millioner af trofaste seere i det spændingsfyldte land.
Helt præcist viser undersøgelsen, at 18,8 pct svarende til 5,3 mio. irakere ser den kristne satellitkanal regelmæssigt, mens 2,6 mio. siger de ser SAT-7 dagligt eller næsten dagligt.
Kurt Johansen (billedet), der er generalsekretær i SAT-7 Europa, er ikke overrasket over tallene, da SAT-7 får mange henvendelser fra seere i Irak.
– De kristne i Irak har lidt utrolig meget i de senere år, og der er et stort behov for at bringe lys og håb til indbyggerne i Irak, siger generalsekretæren, der oplyser, at Iraks befolkning for år tilbage udgjorde 700.000. Som følge af krig og forfølgelser har op mod to tredjedele siden søgt tilflugt i nabolande som Jordan og Libanon.
levi