Næstekærlighed og holdninger skal der til

Borgmester Leif Skov roste det frivillige arbejde ud fra bl.a. Pinsekirken i Vejle. – Det holdningsbaserede, der kendetegner frivillige organisationer, er et godt udgangspunkt for at hjælpe andre.

– Holdninger gør, at man vil hjælpe andre, sagde Leif Skov.

Det sagde Vejles borgmester Leif Skov ved en høring om frivilligt arbejde i den lokale pinsekirke mandag d. 27. april.
Borgmesteren var inviteret for at give sit syn på, hvordan man som kirke kan gøre en forskel i Vejle og omegn.
– Det er vigtigt at være opmærksom på samarbejdsmuligheder, når vi ønsker at gøre noget for andre i lokalområdet, siger Tonny Jacobsen, præst i Pinsekirken i Vejle.
– Borgmesteren gav os nogle positive samarbejdssignaler og sagde ganske klart, at han søger et samspil med de frivillige organisationer, herunder kirkerne, som ikke bare tænker på støttepenge, men som brænder for det, de gør.

Hjertet skal med

Høringen fandt sted som forlængelse af kampagnen ”Ryk sammen og ryk ud”, som Pinsekirken i Vejle gennemførte i efteråret 2008. Her blev der rekrutteret frivillige og bl.a. holdt et arrangement for flygtninge.
Leif Skov lagde i sit indlæg vægt på, at der må være et godt samspil mellem det kommunale system og de frivillige tiltag i kommunen.
– Det frivillige initiativ må altid tage afsæt i et ønske om medmenneskelighed. Det er afgørende, at man ”har hjertet med”, sagde han.
Leif Skov så det i øvrigt som et sundhedstegn, at der er bredde i det frivillige initiativ, hvor både kirker og organisationer yder forskellige bidrag over for medmennesker.
– Det primære er ikke de forskellige frivillige organisationers baggrund, men lysten, sagde han. – Det holdningsbaserede er et godt udgangspunkt for at hjælpe andre.