Salman Rushdie tager kristendommen som gidsel

Alle religioner er forkerte. Overalt hvor du har religioner, har du inkvisitioner, ayatollaher og undertrykkelse.Det sagde den kontroversielle forfatter Salman Rushdie i et interview med Horisont på DR1 mandag den 27. april.
– Men her tager han grueligt fejl. For dels glemmer han, at majoriteten af verdens befolkning er religiøse og lever i fred. Og dels generaliserer han og overfører truslen fra ekstrem islamisme på andre fredelige religioner som fx kristendommen, skriver Svend Løbner i et læserbrev til Jyllands Posten.
Man mener, Rushdie glemmer forskellen mellem islam som lovreligion og kristendom som værdireligion.
– Det er synd, at kristendommen igen bliver taget som gidsel af yderligtgående islam – især når det sker gennem en verdensberømt forfatter som Salman Rushdie, siger han.
sl