2×25 år i tværkulturelt arbejde

1. juni 2009 kunne Enok Sørensen og Mogens Højgaard Jensen fejre 25 års jubilæum som ansatte i Luthersk Mission (LM). Først som pionermissionærer i Danmark, så som missionærer i Tanzania, og nu er de begge ansat som tværkulturelle konsulenter i Danmark. Enok Sørensens, 48 år, og Mogens Højgaard Jensens, 49 år, ansættelser i LM har fulgt parallelle spor. De var begge studenter på LM’s Missionsskole fra 1982-1984, og efter ansættelser i LM’s pionermission på henholdsvis Fyn og Vestsjælland rejste de i 1988 til Sumbawanga i Tanzania som missionærer for LM.
Enok Sørensen (tv.) og hans familie vendte tilbage til Danmark i 2002, hvorefter han blev ansat i LM’s tværkulturelle arbejde i Vest-Danmark.
Mogens Højgaard Jensen og hans familie vendte tilbage til Danmark i 2003. Efter fire år som projektsekretær på LM’s sekretariat i Hillerød blev han i november 2007 ansat som tværkulturel konsulent i Øst-Danmark på halv tid. Den øvrige tid er han ansat i LM’s økonomiafdeling.