Frit valg for KD’ere – og alle andre

Selvom Kristendemokraterne ikke selv har kandidater ved Europaparlamentsvalget, opfordrer partiets landsformand, Bjarne Hartung Kirkegaard alligevel medlemmerne til at stemme.Ifølge Bjarne Hartung Kirkegaard benytter alt for få danskere sig af deres stemmeret.
– Demokrati har vi kun, hvis det bruges, påpeger partiformanden, der imidlertid ikke vil anbefale bestemte kandidater fra de opstillede partier.
– Der er heldigvis kandidater i andre partier, som på forskellig vis deler mange af KDs værdier, så jeg kan meddele, at KDs medlemmer har ”frit valg på alle hylder”, bemærker KD-formanden, der der drøftet muligheden for at pege på andre partier med hovedbestyrelsen.
– Jeg er valgt som landsformand for Kristendemokraterne i Danmark – til at promovere mit partis politik – og ikke andre partiers politik. Det er derfor ikke min opgave som landsformand at henvise til eller promovere andre partiers kandidater. Det har jeg ikke mandat til.
Bjarne Hartung Kirkegaard forklarer, at han ikke ønsker at skabe forvirring omkring Kristendemokraternes politik, hvis han i forbindelse med et valg til Europaparlamentet fremhæver kandidater fra andre partier eller bevægelser.
– Kristendemokraterne har sin egen, velfunderede politik. Det vil blive mistolket landspolitisk i Danmark, hvis jeg ikke holder partiet på den kurs, vurderer formanden, der betragter medlemmernes deltagelse ved Europaparlamentsvalget sådan, at de ”låner deres stemmer ud” til de andre kandidater.
Selv ved Bjarne Hartung Kirkegaard endnu ikke, hvor han vil sætte sit kryds ved valget, der foruden Europaparlamentet handler om en ændring af tronfølgeloven.
Om fem år håber han, der er KD’ere på EU-stemmesedlen. Men så længe vil han ikke vente på at benytte sin stemmeret.
levi