Kristne vil ha’ det sjovt

Og det får de på SommerOase, lover arrangør.Guds rige består i retfærdighed, fred og glæde skriver apostlen Paulus i Bibelen. Omskrevet til moderne dansk bliver det: Det skal gå rigtigt til, og vi skal have det godt og sjovt!

Unge nød det på sidste års SommerOase. Foto: Dansk Oase.

Arrangørerne af årets SommerOase i Odder vil gøre deres til, at det bliver fest for alle pengene:
– Vi synes, kirken må have lov til at være festlig og fed og gøre noget stort og lækkert, siger Dansk Oases landsleder Anne Mie Skak Johanson.
Dansk Oase er en fornyelsesbevægelse inden for Folkekirken. Og landslederen holder sig bestemt ikke tilbage, når hun sammenligner SommerOase med andre danske folkefester: Det skal være noget, vi kan være stolte af som danskere, ligesom Roskilde-festivalen og kongeskibet og kvindelandsholdet i håndbold!

Guds berøring

Men det er ikke kun fest for festens skyld, tilføjer hun.
– Det centrale for os som arrangører er som sagt den overnaturlige berøring af Gud. Uden den kunne vi lige så godt lave Skanderborg-festival. Hvis ikke Gud møder os, holder vi bare en udvidet havefest.
Dansk Oases konferenceleder Michael Sjælland fortæller, at stævnets underviserne i år taler både til hovedet, til hjertet og til hænderne:
– Mark Stibbe fra England, har en helt unik gave til at formidle det håb, som er i Guds rige, at få omsat helt fundamentale teologiske begreber, så man kan forstå dem. Jens Petter Jørgensen fra Norge taler til hjertet, til sjælen og forbindelsen med det åndelige. Og endelig har George Werver konkret inspiration, der giver os konkrete håndtag til at få undervisningen omsat i hverdagen.
SommerOase i Odder løber af stabelen den 11. – 17. juli.