Billedet, der blev væk

Et kæmpebillede af Kristus er forsvundet.
Blev skænket til YFC, men nu er det pist væk…Det er en gåde, hvordan et maleri på 6 x 6 meter bare kan fordufte ud i det blå? Men det er ikke desto mindre sket med et Kristus-maleri af Arnt Uhre.

Billedet har været bagtæppe ved mange koncerter og gudstjenester.

Billedet blev malet på hessian i 1995, umiddelbart efter den berømte kunstners omvendelse. Arnt Uhre skænkede dengang maleriet til ungdomsbevægelsen YFC (Youth for Christ) i Århus. Mange vil kunne huske det som bagbeklædning til store konferencer og koncert-arrangementer.

I klasse med Asger Jorn

Men da Uhre ikke havde set det længe, spurgte han YFC, hvor det var blevet af. Og fik at vide, at de ikke kunne finde det.
Det er rigtig ærgerligt for kunstneren, der udstiller på museer sammen med Asger Jorn og andre i samme klasse.
Arnt Uhre vil dog ikke ud med, hvad det kæmpe maleri er værd. Hans ærgrelse giver et fingerpeg:
– Det undrer mig, hvordan et så stort billede kan blive væk, uden at nogen har foretaget en efterforskning. Det grænser til uansvarlighed, siger han.
Derfor har han nu meldt maleriets bortkomst til politiet.
YFC’s ny landsleder Finn Kier-Hansen bekræfter, at maleriet har været som sunket i jorden siden 2007.
– Det er naturligvis vores anvar, og vi beklager meget, at maleriet er væk, siger han.

Kristus-åbenbaring

Arnt Uhre blev kristen, efter at han under meditation oplevede et kæmpe lys stråle ud fra en væg. Han vidste instinktivt, at det var Kristus, og blev herefter fascineret af kristendommens hovedperson. I den grad, at han til sin managers fortrydelse ikke kunne lade være med at male det ene Kristus-portræt efter det andet.
– Jeg stod i Kristus, da jeg malede portrættet til YFC, fortæller han med et glimt i øjet. For den eneste mulighed for at male et maleri på 36 kvadratmeter var at rulle lærredet ud på gulvet og placere sig selv midt i det.
Hvis billedet findes, skal det tilbage til Arnt Uhres atelier. Udfordringen formidler gerne kontakten.
Svend Løbner