Dementi

Det var ikke Keld Dahlmann, men Stig Christensen, der ikke ville bruge sin kirke til at huse afviste asylansøgere.Pressebureauet cPress leverer hver uge nyheder til den kirkelige ugeavis Udfordringen. I denne uge er sket en fatal fejl. Bureauets phonere har ved rundringning til præster byttet om på to navne.
– Sådan noget må bare ikke ske. Det skete alligevel. Det beklager jeg, siger bureauets redaktør, Svend Løbner.
Ved denne fejl er valgmenighedspræst Keld Dahlmann kommet til at stå for sognepræst Stig Christensens synspunkter. Men han har slet ikke taget stilling til, om han vil huse afviste asylansøgere i sin kirke. Derimod har han udsendt et hyrdebrev til sin kirke, om sin generelle holdning til sagen om rydningen af Brorsons Kirke i København:
– Man kan ikke krænke et kirkerum, men man kan krænke mennesker. Det sidste er det egentlig afgørende i denne sag. Her har vi som disciple et ansvar i at solidarisere os med nødlidende, så vidt det står til os, skriver han.

Læs hele hyrdebrevet i Udfordringen næste uge.