En af verdens ældste bibler publiceret på internettet

En af verdens ældste bibler bestående af omkring 800 håndskrevne sider er gjort tilgængelig på internettet.Originalversionen, Codex Sinaiticus, menes at være omkring 1.600 år gammel. Udgivelsen rummer hele det Nye Testamente med de ældste evangelieskrifter og halvdelen af Det Gamle Testamente. En søgefunktion hjælper ikke-græskkyndige med en engelsk oversættelse af teksterne.
Projektet, der er et samarbejde mellem institutioner i Egypten, Rusland, Storbritannien og Tyskland, har været fire år undervejs. Formålet er blandt andet, at give hele verdens forskere mulighed for at læse og teste deres teorier.
– Codex Sinaiticus er en af verdens største skriftlige skatte, og giver et indblik i udviklingen af den tidlige kristendom, siger Scot McKendrick, der er chef på British Library til BBC.
De virtuelle bibeltekster kan læses på adressen: http://codexsinaiticus.org/en.
levi