Ingen influenza-alarm i kirken

Sundhedsstyrelsen ser ingen grund til at ændre nadverpraksis af frygt for A-virus.Gå trygt til gudstjeneste og nadver. Sundhedsstyrelsen ser ingen grund til at ændre praksis ved kirkens nadverritual. Håndtryk, knus og kram i kirkedøren skal man heller ikke afholde sig fra af frygt for smitte.- Der er ingen grund til at ændre adfærd, når man i øvrigt er opmærksom. Vi skal alle vaske hænderne oftere, end vi plejer, og huske at nyse i ærmet. Almindelig omtanke, vand og sæbe burde klare resten, siger Jesper Fisker, direktør i Sundhedsstyrelsen, til Folkekirken.dk.
Menighedsrådet ved Ebeltoft, Dråby og Handrup kirker har ellers besluttet at skænke vin i engangsbægre for at sikre sig mod smittespredning. Men der skulle ikke være grund til at tage den slags forholdsregler. Bakterier overlever ikke en uge på et alterbæger, siger Jesper Fisker.
KP