Behage Gud eller mennesker?

Vi er ofte meget optaget af, hvad andre synes om os. Derfor ender vi med at leve i frygt for andres holdninger. Det bliver til en slavetilværelse, hvor vi hele tiden forsøger at tilfredsstille mennesker omkring os.Og det er ikke det liv, som Gud ønsker for os. Han ønsker, at vi skal være frie til at leve, hvor vi frit kan elske Gud og mennesker omkring os. Når vi sætter Gud først i vores liv og følger Jesu eksempel, så får vi det bedste liv.
Men hvis vi tværtimod sætter menneskers accept og meninger om os foran Gud, så ender vi med at leve i menneskefrygt – som forhindrer os i at gøre Guds vilje.
For hvad mon de andre vil tænke om os, hvis vi står fast på det, som er sandt? Hvis vi siger eller gør noget, som er uden for det, der er mainstream, så bliver vi måske pludselig upopulære!
Men hvis dét, mennesker synes om dig, betyder mest for dig, så ender du med bare at følge strømmen.
Faktisk har andre stor respekt for dig, hvis du tør stå ved dine kristne holdninger, fx om alkohol og sex. Mange beundrer dig, selvom de måske ikke fortæller dig det.
Selvfølgelig vil vi gerne have folks accept. Vi vil gerne være populære. Men hvis vi sætter det højest i vores liv, så går vi i en fælde, og vores liv bliver – ulykkeligt.
Folks holdninger skifter alligevel ofte. Lad os ikke bare følge vinden. Lad os stå fast på det, som er sandt.
Paulus skrev i brevet til Galaterne, at hvis han ønskede at behage mennesker, så kunne han ikke tjene Gud.
Det samme gælder os.