De kirkelige højtider hitter

Flere og flere danskere kombinerer juleaften, påskemiddagen og pinsefrokosten med kirkegang. Ifølge en ny undersøgelse er andelen af danskere, der går i kirke til de kirkelige højtider steget fra 25,2 procent i 2002 til 30,5 procent i 2008.Og det er ikke kun til højtiderne, der er blevet mere trængsel på kirkebænkene. Andelen af danskere, der går i kirke mindst en gang om måneden, er i samme periode vokset fra 13,4 procent til 13,8 procent, og andelen af passive folkekirkemedlemmer, som kun sjældent eller aldrig går i kirke, er faldet fra 61,3 procent i 2002 til 55,2 procent i 2008.
Undersøgelsens resultat kommer ikke bag på Københavns nye biskop Peter Skov-Jakobsen.
– Det er dejligt at få sin egen fornemmelse af tingenes tilstand bekræftet og mane mediernes forvrøvlede dommedagsstemning om tomme kirkebænke i jorden, siger han.