Frikirke holder konfirmation

Pinsekirken i Kulturcentret på Nørrebro
kalder det konfirmation, når de unge
gennemgår en særlig ”bibelklasse”.De fleste frikirker døber først folk, når de er voksne. Derfor har frikirker normalt ikke konfirmation.

I Kulturcentret får unge lejlighed til at bekræfte troen.

I mange år er unge i stedet inviteret til Ungdomsvelsignelse i Apostolsk Kirke eller Overhøring i Missionsforbundet med det formål at markere overgangen til voksenlivet med undervisning i den kristne tro.
Men nu går en frikirke hele vejen og kalder markeringen Konfirmation. Det drejer sig om Pinsekirken i Københavns Kulturcenter:
– Som teenagerens- og familiens kirke føler vi et stort ansvar for, at teenageren både er bevidst om konfirmationens betydning og udrustet til sin egen livsrejse i troen, skriver kirken på sin hjemmeside under rubrikken ”kirkelige handlinger”.
Kirkens konfirmationsundervisningsforløb kaldes ’Bibelklassen’.
Ordet konfirmation betyder bekræftelse og bruges traditionelt af Folkekirken, for at de unge kan bekræfte deres barnedåb. Men da pinsekirker ikke døber spædbørn, er kirkens konfirmation ikke en bekræftelse af barnedåben.
Hvorfor kalder I det så konfirmation?
– Fordi det er en pendant til det. Også selv om vi ikke har en aftale med skolerne om at tage eleverne ud af 7. klasse og gennemgå konfirmationsundervisning. Vi lægger i stedet op til at de skal gå i bibelsklasse i 8. klasse, fortæller kirkens teenagepræst Daniel Ringsmose, der er ansvarlig for omårdet.
Konfirmation betyder bekræftelse. Hvad bekræfter I?
– Vi bekræfter jo ikke barnedåben, da vi ikke praktiserer barnedåb. Men vi bekræfter troen. Teenagere, som er tilknyttet kirken, får et valg om de vil gå i bibelklasse. Det er jo frivilligt. Men vælger de det, er det jo bekræftende. Og så er det konfirmation, siger han.