Søren udfordrer ledere

Søren Würtz har startet eget konsulentfirma for at hjælpe virksomheder at sætte mål og finde medarbejdernes kompetencer.- Jeg kan li´ den måde, Jesus udfordrede mennesker på. Han tror på dem, ingen andre tror på, og han fremhæver deres muligheder.Det siger Søren Würtz fra Islev ved Rødovre, der netop har søsat eget firma, way2lead. Han er aktiv kristen og kommer i Lindehøjkirken i Herlev og er samtidig formand for Willow Creek Danmark, som samler det bredeste lederforum i Danmark.
Global Leadership Summit samler omkring 500 ledere inden for kirke- forenings- og forretningsliv den 30. og 31. oktober i Københavns Kulturcenter.

Løfte overliggeren

Og det er ikke mærkeligt, at det netop er lederskab, der optager Søren Würtz:
– Jeg kan li´, at folk vil løfte overliggeren og nå nogle mål. Det vil jeg gerne hjælpe dem med – både med salg og ledelse, fortæller han.
Og derfor har han startet konsulentfirmaet way2lead:
– Jeg elsker at få det enkelte individ frem i lyset. Alle har jo evner, men ikke alle evner kommer til deres ret i arbejdslivet. Her vil jeg gerne hjælpe virksomheder til at få fokus på den enkelte og få evnerne frem hos både faglige specialister og ledere.
Der siges og skrives meget om ledelse – hvad er det største behov lige nu?
– At anerkende mennesker som det, de er og kan, i stedet for at ”sætte dem i system”, kommer det prompte fra Søren Würtz.

Huske mennesker

– Der skal være en balance mellem de konkrete mål og den menneskelige faktor. Hvad kan rent faktisk lade sig gøre? Det er ikke nok at have nogle fine mål. Vi må også finde kompetencerne!
– På den anden side duer det heller ikke at være for fintfølende og ende i navlepilleri. Nogle virksomheder trænger netop til at sætte sig konkrete og definerbare mål.
Søren kommer fra en stilling som proces- og udviklingscoach for ledere og medarbejdere i HTH København A/S. Fra en grunduddannelse på Odense Tekniske Skole gennemgik han en sælgeruddannelse og derefter lederuddannelse på HTH akademi. Søren går med planer om at gennemføre en uddannelse på AVT Business School i København og vil i august 2010 begynde en komprimeret Master i Business Administration. Samtidig skal kunderne betjenes i way2lead.

Jesus er forbillede

Hvad kan du byde ind med som kristen i dit nye firma?
– De kristne værdier er afgørende for min måde at sælge og aflevere varen på. Jesus er mit forbillede. Den måde, han udfordrede mennesker på, inspirerer mig. Han tror på dem, ingen andre tror på, og han fremhæver deres muligheder.
– Det er også heldigt for mig. For jeg kommer ofte selv til kort. Og her hjælper Jesus mig at løfte min overligger!
Søren Würtz er gift med Lena, og parret har tre børn, Rebecca, Philip og Maria.