Etta Cameron holder julekoncerter i kirker

Bethania kirken i Aalborg og andre kirker får
besøg under Etta Camerons juleturné.For mange danskere er det ikke rigtig jul, hvis ikke Etta Cameron med kor og orkester har lagt vejen forbi deres kirke eller koncertsted.I november og december afholder hun ni julekoncerter, hvoraf flere kirker ligger lokaler til. For en af disse er der tale om at ”gentage en succes”. Det drejer sig om Bethania kirken, der tilhører Missionforbundet i Aalborg. Her er arrangørerne især betaget af Etta Cameron og hendes orkesters uhøjtidelige samvær med publikum.
Anni Brandt fra Betahnia kirken fortæller, at koret og musikerne for to år siden gik rundt efter koncerten og snakkede med publikum, der drak kaffe.
– Og så vidt jeg husker, smuttede Etta og et par af musikerne også ud på et af hospitalerne og sang et par sange, husker hun.

Gospel er glæde

Julekoncerten i Bethaniakirken finder sted den 29. november, som dermed bliver det første kirkelige stop på juleturnéen. De øvrige kirker, hun besøger er Sct. Pauls Kirke i Århus, Holmens Kirke, Hørsholm Kirke og Korskirken i Hørve.
Forud for koncerterne siger Etta Cameron om gospel: ”At være i glæden. Det er det, gospel handler om”, og netop glæden har også været dét, der i Etta Camerons koncerter har smittet tilhørerne, når de rives med i glade gospel-rytmer.
Med på turnéen har hun sit kor ”The Voices of Joy” og sin kvartet bestående af Nikolaj Hess på klaver. PaoloRusso/Michael Sunding på orgel. Klavs Hovman på bas og Esben Duus på trommer.
Etta Cameron er en af de få, som lige let synger jazz, som gospel og swing, hvilket har begejstret det danske publikum siden hun slog sig ned her i landet for mere end 35 år siden.
Billetter til hendes genvist i Bethania kirken og de øvrige julekoncerter kan købes via BilletNet.
Bjarne