Fællesskab giver lyst til frivilligt arbejde

”At have nogen at være sammen med” scorer højst i en undersøgelse blandt 115 frivillige medarbejdere i Blå Kors Genbrug. Undersøgelsen ”Motivation af frivillige” viser, at fællesskabet er den største motivationsfaktor for frivillige, nemlig 3,87 point ud af 5 mulige.- Det sociale samvær er det vigtigste. Det nærværende er det centrale. Hvis det ikke var godt at være her, ville motivationen ikke være der, siger leder af Blå Kors Genbrug i Århus, Jane Søgaard, i undersøgelsen.
Lige efter det sociale samvær ligger det normative aspekt – at arbejdet har et velgørende formål og hjælper mennesker i nød. Dernæst tæller ordnede forhold i butikken også en del.
Først længere nede på listen over motivationsfaktorer ligger anerkendelse og ros.
– Det var overraskende, at ros og anerkendelse betyder så lidt for de frivillige, siger teamleder Jytte Jensen, der står bag undersøgelsen til Blå Kors Bladet.