Flertal af lande afviser islamisk FN-resolution

FN – Den Islamiske verdensorganisation (OIC), der er en sammenslutning af 56 muslimske lande, kæmper i disse dage hårdt for en FN-resolution, der forbyder religionskritik i almindelighed og kritik af islam i særdeleshed.En undersøgelse foretaget af World Public Opinion (WPO) viser imidlertid, at et flertal af 20 adspurgte lande er afvisende over for et sådant forbud.
Blandt de adspurgte, der omfatter mellem 500 og 1.049 mennesker fra hvert land, er 57 pct. enige om at ”kritik af religion skal være tilladt, fordi der skal være ytringsfrihed”.
Menneskerettighedsforkæmpere og flere vestlige regeringer, herunder USA, påpeger da også, at OIC’s oplæg til en resolution vil begrænse ytringsfriheden og kunne misbruges til at begrænse religiøs frihed i stedet for at beskytte den, hvilket genkendes af mange af verdens forfulgte kristne.
FN’s menneskerettighedsråd vedtog resolutionsforslaget i marts, og det ventes at blive indbragt på FN’s generalforsamling inden årets udgang.
levi