Økumenisk mindedag for Orissas martyrer

INDIEN – Efter de voldsomme forfølgelser af kristne i den indiske delstat Orissa, der opstod i august 2008, foreslår den indiske bispekonferences kommission for økumeni en mindedag for dem, der mister livet for deres tros skyld.Over for nyhedstjenesten Fides betegner kommissionens formand, biskop Anil Couto af Jullundur (billedet), martyrdøden som ”den højeste form for kærlighed”.
– Det er vigtigt at huske alle dem, der døde i Jesus navn. Det er et minde, vi ønsker at bekræfte og give videre til nye generationer, uddyber formanden, der tror, en mindedag vil styrke den kristne enhed i Indien.
Som omtalt i Udfordringen brød volden ud i Kandhamal-distriktet i den østlige delstat Orissa i august sidste år. Mere end 100 mennesker blev dræbt, 4.640 huse, 252 kirker og 13 uddannelsesinstitutioner blev brændt ned.
levi