Livstid for blasfemi i Pakistan

PAKISTAN – Den 22-årige kristne butiksejer Imran Masih fra byen Faisalabad i Pakistan er blevet idømt livsvarigt fængsel. En konkurrent, Hajji Liaquat Ghafoor, der tilhører en islamisk ekstremist-gruppe, hævder, at han har revet sider ud af Koranen og brændt dem.Pakistans National Commision for Justice and Peace (NCJP) kalder dommen “tvivlsom”, da den er baseret på udokumenterede beskyldninger.
Ifølge Ghafoor, der er indehaver af en nabobutik, skal Masih have afbrændt sider fra koranen, hvilket han selv afviser. Ifølge Masih var der tale om forretningspapirer, mens motivet bag beskyldningerne reelt er at slippe af med en konkurrent.
Ifølge organisationen Åbne Døre lykkedes det da også Ghafoor at opildne en folkemængde til at overfalde Masih og plyndre hans butik. Foruden livstidsdommen skal han betale over tusind dollars i bøde.
levi