Debat

Er De dansk?

I disse dage er det 65 år siden, min mor en nat i februar stillede spørgsmålet ”Er De dansk?” til den danske håndlanger, der sammen med tyske Gestapofolk brød ind i vores hjem for at arrestere min bror. Han var dog som andre sabotører ”gået under jorden”, da det blev for risikabelt om natten at hente nedkastede våben til deres aktioner.
Der skulle mod til at stå over for en bevæbnet landsforræder og tale til hans dårlige samvittighed, når han samtidig havde bevæbnede Gestapofolk i ryggen. Jeg overværede optrinnet og husker, at min mors myndige ord og uforfærdethed åbenbart indgød en vis respekt.
Det var danskheden, der blev kæmpet for dengang. Og danskerne slog deres lid til, at ”End er der en Gud foroven, som råder for Danmarks sag.”
I dag 65 år efter kan vi opleve skræmmende eksempler på, at danskere inklusive undertegnede, der giver udtryk for deres danske og kristne sindelag, bliver groft chikaneret af deres egne landsmænd.
Med andre ord – historien gentager sig – så der er stadig grund til at kæmpe for danskheden og spørge ”Er De dansk?”
Men er der også mod?
Kamma Ankjærø
Ny Munkegade 80
8000 Århus C

Hvorfor ikke prøve at stå fast

Torben Juul Christensen skriver her i bladet den 18-2-10 under overskriften ’Hvorfor ikke prøve med en undskyldning.’
Tænk hvis den vestlige verden ikke havde stået fast overfor ånden bag nacismen, men var begyndt, at sige undskyld .
Tænk hvis den vestlige verden ikke havde stået fast overfor ånden bag kommunismen, men var begyndt at sige undskyld.
Men hvad med ånden fra Islam? Koranen siger ”Allah forbyde at Gud skulle have en søn”. Vores bibel siger ”hvem er løgneren, om ikke han som nægter, at Jesus er Kristus”. Ja den siger endda, han er antikristeren, som fornægter faderen og sønnen.
Kære Torben Juul – Bibelen siger, at ordet skal være en lygte for din fod. Jeg er ikke i tvivl om, hvem ånden i dig peger på, alligevel mener du vi skal sige undskyld.
Var det uovervejede ord Jesus sagde til jøderne, da han sagde ”I har Satan til fader”? Mener du Jesus burde have givet dem en undskyldning?
Hvis vore børnebørn kommer til at leve under muslimsk herredømme med sharialov (som Dhimmier slaver), så ønsker jeg vi skal stå fast, også selv om det fører til en tredje verdenskrig -hvad helvede det end må blive.
Vi skal ikke sparke muslimer i hjertekuglen, men mange danskere tager da også anstød af navnet Jesus.
Ja, kærlighed er den ypperligste vej – men er det sand kærlighed, ikke at fortælle muslimer og danskere, at der kun er frelse i navnet Jesus Kristus?
Niels Rønnow
Tjelevej 44
7400 Herning

En opmuntring

Lørdag den 27. februar var vi samlet i Frikirken i Multihuset. Vi hørte om jordskælvet i Chile og tsunamivarslet til 50 lande, med forventning om bølger på op til 10 meter.
Vi gik i massiv forbøn for Chile og landene omkring og bad konkret om, at Gud ville stoppe bølgerne og forbarme sig over menneskene, som boede de berørte steder. Dagen efter (da tsunamien var varslet) udeblev den!!!! Én af de højeste bølger var under 1 meter høj!
Det er på tide, at vi kristne bliver klar over, at vi har et ansvar…. men også Guds kraft til at gøre en forskel i den verden vi lever i. En lille opmuntring i en kaotisk tid.
Britt Heier-Brown
Viekær 7, Fjelstrup
6100 Haderslev