Jesus-tegning med cigaret og øl vækker vrede i Indien

En illustration af Jesus med en øl i den ene hånd og cigaret i den anden, vækker vrede blandt Indiens kristne.Illustrationen var i en skolebog, der skal lære børn at skrive, under bogstavet ”I” for ”Idol” (afgud). Skolebøgerne bliver brugt i delstaten Meghalaya i det nordøstlige Indien, hvor 70 pct. er kristne, skriver Christian Today.
Bøgerne med illustrationen af Jesus er nu blevet fjernet fra skoler og boghandlere, og ansatte hos regeringen har meddelt, at de planlægger at sagsøge Skyline Publications, der har udgivet bogen.
I kølvandet er en plakat med illustrationen trykt, hvilket har forårsaget uro i byen Batal i Indien, hvor to kirker er blevet nedbrændt, og præsterne er blevet brutalt banket. Politiet rykkede ud med over 2.000 betjente og efterforsker nu sagen.
John