Koptisk kirke protesterer

Den koptiske kirke i Egypten protesterer over højesterets seneste afgørelse, der tillader skilte koptiske kristne at gifte sig igen.- Den koptiske kirke respekterer loven, men den accepterer ikke afgørelser, som går imod Bibelen og vores religionsfrihed, som er garanteret af forfatningen, siger den koptiske pave Shenouda III ifølge Christian Post.
At gifte sig igen er forbudt i den koptiske kirke, medmindre ægtefællen har begået utugt eller konverteret til en anden religion eller andre retninger inden for kristendommen. Kirken har udfærdiget et dokument, der er underskrevet af 91 biskopper inden for den koptiske kirke, som alle protesterer imod afgørelsen.
– Hvis alle blev skilt og kiggede efter en kone nummer to, ville den koptiske familie miste sit moralske kompas, lyder det fra det koptiske overhoved.
Der er hvert år mellem 200 og 650 skilsmissesager hos de koptiske kristne, der ugør 10 pct. af Egyptens befolkning.
John