Amerikansk kirke ’investerer’ i Danmark

Præsten Rick Warren sender ledere fra Saddleback Church i Californien til Skandinavien seks gange over tre år for at dele principperne bag kirkens succes.- Tænk, at en kirke på den anden side af jorden vælger at prioritere og investere i Skandinaviens kirker. Det er ganske enestående, siger Erik Rugholm, leder af organisationen Purpose Driven Danmark.

Rick Warren vil hjælpe danske kirker at blive mere målrettede.

Kirken, han henviser til, er Saddleback Church i Californien, der er mest kendt for præsten Rick Warren. Ved at målrette kirken og dens medlemmer er det lykkedes at få den til at vokse fra en lille gruppe omkring et køkkenbord til en stor ”megakirke” med 20.000 gudstjenestedeltagere.
Nu sender Rick Warren et team af undervisere til Skandinavien for at lære principperne fra sig. ”Purpose Driven Journey” kaldes forløbet, der består af konferencer, der holdes to gange årligt over tre år – altså frem til 2013. Mellem konferencerne fortsætter dialogen mellem deltagere og underviserne.

Dialog på nettet

Saddleback har oprettet hjemmesiden www.pastors.com – et web-baseret forum for præster og kirkeledere.
Næste konference i den ”formålsbestemte rejse” er en konference den 28.-29. september i Aalborg.
– Selvom man missede første konference i konceptet Purpose Driven Journey i januar, er det ikke for sent at koble sig på. Der er en opsamlingsdag mandag den 27. september. Dette er dog sidste anledning til at komme med på forløbet, siger Thomas Christensen, der er præst i frikirken Åbenkirke i Herning og ansvarlig for konferencen i Ålborg.

Bad for Obama

Purpose Driven-konceptet er udviklet af Rick Warren, der blandt andet er kendt som manden, der bad indsættelsesbønnen for præsident Barack Obama. Han har skrevet en række bøger om den måde, Saddleback arbejder på – mest kendt er bøgerne The Purpose Driven Church og The Purpose Driven Life.
– Det er vores ønske at demonstrere en let anvendelig step by step-model og en praktisk plan, som præsterne kan bruge i deres arbejde med at skabe formålsstyrede kirker, siger Abraham Meulenberg, præst i Saddleback og leder af Purpose Drivens initiativer i Europa.
The Purpose Driven Life blev en af de bedst sælgende bøger i verden med over 20 millioner solgte eksemplarer. Rick Warren fortalte ved forrige Willow Creek-konference, at han på grund af det store overskud på bøgerne havde tilbagebetalt sin løn fra kirken de sidste 18 år.
/sl