Klenodie fandt vejen hjem

En klenodie, til et værdie af 10 millioner svenske kroner, er kommet hjem – og glæden er stor i Ullångers kirke, der ligger i bispedømmet Härnösand i det nordlige Sverige.

Det var fra kirken i Ullånger, i det nordlige Sverige, at skrinet blev stjålet. Foto: Henrik Sendelbach/wikipedia.

Og mon ikke der kan være tal om et mirakel…?
Det var i 1999 at et lille relikvieskrin fra 1200-tallet blev stjålet fra kirken, hvor det har stået siden 1600-tallet. Ad ukendte veje blev det ført til et velrenommeret auktionsfirma hvorfra det blev købt af Museo de Artes Decorativas i Madrid. Dér fik et medlem af sognet af en tilfældighed øje med skrinet
Forhandlinger mellem det svenske bispedømme og det spanske museum var gavnløst. Museet ville aldeles ikke give slip på det lille skrin, som man mente var købt i god tro. Men efter fire år tog den svenske kulturminister sammen med Riksantikvarieämbetet affære. Og nu er skrinet tilbage i Sverige; vistnok kun i Stockholm, men forhåbentlig vil Ullångers kirke få det tilbage til advent.